Dekor csempe

Dekor csempe alap tulajdonságai:

A dekorcsempét a klasszikus és a modern stílusú lakberendezési trendeket követve konyhákban, fürdőszobákban, de akár a nappalikban is bevethetjük. A lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésünkre kreativitásunknak, igényeinknek megfelelően.

A dekorcsempék adta lehetőségek kihasználásával egyedi stílust teremthetünk otthonunk különböző helyiségeiben, és ha a letisztultabb kialakítású felületek már adottak, a dekorcsempékkel azt a bizonyos pluszt biztosíthatjuk.

Mind a fali csempe, mind a dekorcsempe kiválasztásánál fontos, hogy a megfelelő dizájn mellett döntsünk. A vásárlásnál azt a színt és mintázatot kell megtalálnunk, amely megfelel ízlésünknek és igényeinknek, illetve tökéletesen illeszkedik az otthonunk stílusjegyeihez és berendezéséhez.  Sőt, arra is nagy figyelmet kell fordítani, hogy a dekorációs csempék tökéletesen passzoljanak a fali csempéhez és járólaphoz is, hiszen a burkolatoknak minőségükben és küllemükben is hosszú távon kell bizonyítaniuk. Érdemes foglalkozni a dekorcsempék méretével is. el kell mondanunk, hogy nincs olyan követendő szabály. Iránymutató lehet, hogy a nagyméretű csempék alkalmasabbak a tér optikai növelésére. A színek térnövelő hatásáról se feledkezzünk meg, fontos tudni, hogy a világos színű csempékkel szintén a tér optikai növelését biztosítjuk, míg a sötétebb felületek optikailag inkább szűkítik a teret. A dekorcsempével fedett falfelület nagysága általában nem túl terjedelmes, így a dekorcsempék arra szolgálnak, hogy a különböző színeket úgy kombináljuk a helyiségben, hogy olyan hatást és stílust varázsoljunk, amilyet elképzeltünk.

A sokszínű fal- és dekorcsempe választék a bőség zavarát okozza, emiatt vegyük figyelembe, hogy a fürdőszobában és a konyhában más-más dekorcsempék nyújthatnak harmonikus összképet; ha kisebb alapterületű a fürdőszoba, annál a világos csempék megfelelőbbnek ígérkeznek. Szakmai trükk, hogy a konyhák esetében általában előnyösebben hat a kisebb fugatávolság, mely a tisztítást is megkönnyíti.  A dekorcsempe mintás falicsempével való kombinálásának kapcsán ne feledjük, hogy mindenképpen érdemes elkerülni a túldíszítettséget. Nem kizárt azonban, sőt nagyon trendi megoldást jelent a dekorcsempék nagy felületen történő elhelyezése, de a dekorcsempék mintás falicsempékkel kombinált felhasználása is, melynek csak a fantáziánk szabhat határt!

Dekor csempe